Hessa Cup 2019

Fire lag fra Frei FK reiste til Sunnmøre for å delta i årets Hessa Cup. Edelt metall ble det også!

I G2006 klassen deltok Frei FK G2006/07. Guttene startet turneringen overbevisende med en 5-0 seier mot Rollon United, så kom et knepet 3-2 tap mot Sykkylven før de igjen fant tilbake til vinnersporet med to stykk 4-3 seire mot henholdsvis Blindheim og Bryn/Bud. Guttene var derfor videre til A-sluttspillet. Rollon City ble effektiv ekspedert med 8-4, men i kvartfinalen ble Eid for sterke. En fattig trøst får være at Eid tilslutt vant turneringen.

Frei/Dahle/Nordlandet J2005 gikk ubeseiret gjennom hele puljespillet med overbevisende 21-2 i målforskjell. Det hele startet på Rollonbana med en 1-0 seier over Sykkylven og 2-1 over Valder/Ellingsøy. To tette kamper som bar preg av å bli gjennomført på baner som strengt tatt er for liten for 9'er fotball. Etterhvert gikk turen til Hessa Stadion hvor jentene endelig fikk plass til å boltre seg. To overbevisende seire med hele 12-0 mot Otta og 7-1 mot Kvam. Jentene var dermed klare for a-sluttspill og en av favorittene. Kanskje var det favorittstemplet som gav jentene et støkk i a-sluttspillet. I kvartfinalen måtte det straffesparkkonkurranse til for å hamle opp med Spjelkavik. Jentene hadde nerver av stål og vant 5-4. I semifinalen stod et revansjesugent Sykkylven på motsatt banehalvdel. Dessverre for våre jenter var det igjen den trange Rollonbana og denne gangen ville Sykkylven mye mer og vant tilslutt fortjent 3-1. Jentene reiser derfor hjem mellomfornøyd med tredjeplass. (Spilles ikke bronsefinaler)

Frei FK J2006 var også på Hessa Cup og samlet verdifull erfaring før høstssesongen. Jentene startet med en 5-2 seier over Skaun, før det ble et knepent 1-2 tap mot Herd og 0-6 mot Guard. Jentene snek seg videre til A-sluttspillet og kvartfinale. Her ble jentene satt opp mot vinneren av den andre pulja, og der stoppet cupeventyret for denne gangen.

Frei FK J2007 var også på cup men da de er 12 år (barnefotball) så blir det ikke rapportert resultater. Men det rapporteres om mye fin fotball og jenter som har storkost seg på cup.

Takk til SIF/Hessa som har arrangert en flott turnering! Under har vi samlet noen bilder fra cupen.