Åpningscupen

Frei FK J14 med 2.plass i åpningscupen

Hele seks kamper á 25 minutt ble gjennomført i meget utradisjonelt "åpningscupvær". Fantastisk vårsol, og temperaturer tett opp mot det som kalles nordmørssommer, skapte en fantastisk ramme rundt arrangementet til Nordlandet IL.

I første kamp ventet Surnadal. Et kompakt lag som bet godt fra seg i fjorårets serie. Jentene skred til verket fra første stund og sikret en herlig 2-0 seier etter fantastiske scoringer som skapte frysninger både på trenerbenk og tribune. Neste kamp mot CFK var ikke annerledes. To tidlige scoringer tatt rett fra læreboka sikret en ny 2-0 serier. Jentene fikk et aldri så lite favorittstempel på tribunen etter den forrykende starten.

Muligens var det favorittstempelet som hemmet oss litt i neste kamp mot Midsund. Vi stanget og stanget, men fikk aldri den forløsende scoringen. 0-0 var tungt å svelge, men jentene ble enige om å starte med blanke ark i neste kamp mot Batnfjord. Dette ble en aldri så liten krigekamp, men i andre omgang fikk vi satt inn to deilige mål. Nok en 2-0 seier.

Litt slitasje og småskader begynte å melde seg i vår neste kamp mot Dahle/Nordlandet. Vi gikk tidlig opp i 1-0 ledelse etter flott opprulling på høyrekanten. Etter dette ble vi presset tilbake av et jagende Dahle/Nordlandet. Jentene våre holdt god stand men helt på slutten fikk samarbeidslaget sin fortjente utligning.

Siste kamp ble en ren seriefinale mot Gossen. Dessverre ble vi underveis rammet av flere skader. I første omgang var motstanderen både heldig og dyktig, da de skrudde inn en corner i den velkjente medvinden på Nordlandet KGB. I andre omgang var vi tomme for innbyttere pga. skader. Skepsisen på benken var derfor relativt stor da dommeren blåste i gang andre omgang. Men jentene gjorde skepsisen til skamme. De beleiret motstanderens boks i jakten på scoring. Utligningen kom tilslutt, og Fuglan på tribunen eksploderte. Kampen endte tilslutt 1-1 men Gossen snek seg foran oss i totalen på minst mulig vis.

Uansett skal vi være utrolig stolte av innsatsen til jentene etter 150 intense minutter i årets åpningscup.

Daria, Malin, Marcelie, Mia, Sissel, Thea Eline, Sarah, Sandra Malene, Ane Elida, Vilde og Julie Johanne representerte Frei FK på en forbilledlig måte.