Jentefotballen i Frei FK

19 spillere på kretslagssamling

Klubben har i flere år jobbet godt på jentesiden. Sist uke hadde vi 19 spillere med på kretslagssamling i Ulsteinvik.

19 spillere på kretslagssamling

Saken stod opprinnelig i Tidens Krav. (Pluss-sak)

– Det utgjør en tredjedel av alle spillerne som var der. Det er klart vi er litt stolt, sier styreleder Øystein Haugan i Frei Fotballklubb.

Høddvoll i Ulsteinvik var arena for samlingen for kretsens beste i J13, J14 og J15.

Det var fire dager med treninger og sosialt samvær. I tillegg var det kamper mot Sunnmøre og Sogn og Fjordane. Jentene fra Nordmøre og Romsdal leverte gode kamper i alle årsklasser.

I jenter 13 år ble det 2-2 mot Sunnmøre og seier 5-3 mot Sogn og Fjordane.

I jenter 14 år ble det seier 2-1 mot Sunnmøre og seier 5-2 mot Sogn og Fjordane.

I jenter 15 år ble det seier 2-0 mot Sunnmøre, mens det i kampen mot Sogn og Fjordane ble tap 1-2.

I alle kampene markerte spillere fra Frei seg på en positiv måte. I tillegg var Fredrik Kleivli og Håvard Haugen med som trenere på J13-laget.

Størst i byen

Kristin Kämpe Aass var blant jentene som var med på samlingen. Hun var keeper på J15-laget som spilte på Sunnmøre. Kämpe Aass er med i den norske J14-troppen som i slutten av august drar til Kroatia for å spille mot Kroatia, Moldova og Slovakia. Det er første gang Norge har et landslag med så unge spillere.

– Jeg tror det kun er Joakim Bjerkås som har spilt landskamper som Frei-spiller tidligere. Utrolig moro for Kristin, sier Øystein Haugan.

Også andre jenter følges tett av landslagsledelsen. Det er ikke utenkelig at flere får sjansen med flagget på brystet etter hvert.

Frei FK er en klubb i vekst. I år stiller klubben med totalt 34 lag i barnefotballen, ungdomsfotballen og seniorfotballen.

På seniornivå er Frei på topp både i 6. divisjon menn og kvinner sjuer.

Kvalitetsklubb satt i system

– Det er et mål for oss å komme oss opp i 5. divisjon på herresiden. Vi ønsker også å stille et lag på full bane i kvinnefotball etter hvert. Dette skal vi gjøre samtidig som at vi rekrutterer spillere inn til KBKs kvinnelag, sier Haugan, som forteller at to spillere nylig har meldt overgang fra Frei til KBK.

Hans egen datter, Thea Eline, og Eline Bugge skal begge spille på KBK i 3. divisjon i høst.

Den driftige fotballederen er sjef for en klubb med rundt 500 medlemmer. Ingen klubber i Kristiansund er større. Det jobbes godt i alle ledd. Både trenere og ledere kurses for å gjøre en best mulig jobb.

Og Frei FK er en av mange med stempel kvalitetsklubb.

– Her vil jeg si at vi har vært flinke til å bruke kretsens og forbundets rammeverk for å utvikle vår klubb. Vi får mye skryt for hvordan vi jobber. Så noe må vi gjøre riktig.

 

Frei-jenter på J13: Noor Ersvik (fra venstre), Norah Sofie Haugan, Hanna Røsand, Mina Dahlberg og Madelen Nyseter.

Frei-jenter på J14: Mathilde Halseth (bak fra venstre), Julie Wiik, Anna Rustadstuen, Leah Rolland, Leona Holstad, Kristin Kämpe Aass, Lene Brandvik (foran fra venstre), Thea Røsand Ulset og Hannah Martine Sæther.

Frei-jenter på J15: Selma Skog Trøan (fra venstre), Anna Strømsvåg, Eline Bugge, Therese Aasen-Stensvold og Marie Skog Trøan.

 

 

 


J14 spillere på krets
J14 spillere på krets
J13-jenter på krets
J13-jenter på krets
J15-jenter på krets
J15-jenter på krets

Mental helse i idretten

27 mai 2024

Fullsatt sal da Felix Baldauf og Even Karpuz i BROR Mental Helse holdt et tankevekkende foredrag om mental helse i idretten.

Scroll til toppen